25 maj 2022
19:15

Gällstads FK

Oerhört tung förlust i Skepplanda

Det var en väldigt nedstämd stämning på bussresan hem från Skepplanda. Och efter att ha tappat 2-0 till 2-4 under matchens sista kvart är det lätt att förstå. Det var ett par matchavgörande skeenden som stjälpte laget i slutskedet av matchen.

Matchen börjar annars med ett offensivt hemmalag som försöker hitta in i ytorna bakom GFK:s ytterbackar och därefter få in bollen mot djupledsgående anfallare eller snett-inåt-bakåt mot eftersläpande mittfältare. GFK:s försvar har inledningsvis svårt att få tag i Skepplandas yttrar och många gånger är det bröderna Forsblad som får undan bollen när bollen spelas in från kanten. GFK å sin sida hittar gärna mötande forward som försöker spela bollen till rättvänd spelare som i sin tur ska hitta in med bollen i djupet, men på det snabba gräset sticker bollen ofta i väg. Skepplanda har det mesta av anfallsspelet i den första halvleken, medan GFK har lite mer bollinnehav och emellanåt sticker upp med någon chans då och då. Första halvlek ser ut att gå mållös när Gällstad får en hörna i den 44:e. Albin Ek tar den från högerkanten och Viktor Lid når högst inne i straffområdet. Bollen går som en liten lobb över målvakten, via ribban in till 1-0 för GFK.

Till den andra halvleken har hörntagare Ek fått kliva av med ljumskbesvär och ersatts av Jacob Björklund. Nyss insatte Jacob vinner i den 51:a minuten bollen i kamp med Skepplandas ytterback och skickar sedan in ett inlägg som Simon Broman tar emot vid målområdet. Simon väljer att lugnt och behärskat slå till bollen med en liten yttersida och GFK-ledningen utökas till 2-0. I den andra halvleken öppnas även himlens portar och stundtals öser regnet ner så det är svårt att se vad som händer på plan. Tyvärr ser man dock när Jonathan Kisch missbedömer en utrusning och i sin iver att få bort bollen, träffar han i stället en framstörtande Skepplanda-anfallare. Frispark för Skepplanda och målchansutvisning för Kische. Efter viss diskussion ställer sig Simon Broman i mål och i en dryg kvart håller man Skepplanda stången. Sedan ställde ställföreträdande målvakt Broman till det lite för sig när han på något sätt dröjer med igångsättandet av spelet. Skepplandaanfallare hinner uppfatta situationen först av alla och är först på bollen som spelas till medspelare som kan göra 1-2 i ett tomt mål. Detta ger givetvis Skepplanda energi och man kommer efter målet i våg efter våg mot ett mer tröttkört GFK. I den 84:e minuten kommer så även kvitteringen till 2-2 och dom sista minuterna går GFK på knäna på den regntunga planen medan Skepplandaspelarna flyter fram på densamma. I matchens första övertidsminuten är vändningen total när Skepplanda även gör 3-2. GFK flyttar fram allt man har under dom sista minuterna som är kvar, men i stället kommer även 4-2 med en av matchens sista sparkar.

1 | Joakim Johansson

(Ett extra omnämnande till Simon Broman som tog på sig den inte så angenäma rollen att dra på sig målvaktsutrustningen när Kische blev utvisad)